11 Ekim 2010 Pazartesi

gigante


Gigante, sımsıcak, izlerken çokça gülümsediğim bir Uruguay filmi. Süpermarkette çalışan güvenlik görevlisi adamın, ekranda gördüğü temizlik işçisine aşık olmasını konu alıyor.
"Gigante" "dev gibi,iri cüsseli" demek, Türkçe'ye de "koca adam" olarak çevrilmiş ki bu tam olarak güvenlik görevlisi Jara'yı nitelendiriyor. Jara, çok utangaç, uzun bir müddet Julia'yı sadece izliyor ve dışarıda da takip ediyor. Julia temizlik yaparken tuvalet kağıdı kulesini devirince, şefi ona kızarken, Jara'nın şefi anons ettirerek onu kurtarması, gece Julia'ya laf atan taksiciyi, Julia gittikten sonra dövmesi, Julia sinemaya gittiğinde önce aşk filmi salonuna bakıp sonra "mutant" isimli filmde onu bulması, Onu karate yaparken gördüğünde ve kendisi gibi metal dinlediğini öğrendiğinde yüzündeki mutluluk en sevdiğim kısımlar oldu.
Koca adam, bol bol yemek yiyor, fazla konuşmuyor, düşünceleri ve hissettikleri, mimiklerinden ve hareketlerinden anlaşılıyor.Kocam adam ve julia arasında filmin sonuna kadar tek bir diyalog dahi geçmiyor.
Gigante, ödül almış filmlere olan antipatimi zedeledi.



Hiç yorum yok: